Wat is het beste systeem voor je website?

Web Development

Wat is het beste systeem voor je website?

Op het internet zijn miljoenen websites, stuk voor stuk uniek. Toch hebben ze allemaal één overeenkomst: Ze zijn ooit door iemand geprogrammeerd. Bij velen zit er een mooi systeem achter voor de beheerders, bij andere niet. Maar welk systeem moet je gebruiken voor je website, of is het handig om helemaal geen systeem te gebruiken?

Website builders

Bij Website Builders kun je snel en eenvoudig je eigen website maken. Veel dingen, zoals hosting, een domeinnaam en beveiliging regelen zij. En je hebt geen programmeerkennis nodig om je website in elkaar te zetten.

Met website builders kun je snel en eenvoudig je eigen website maken
Met website builders kun je snel en eenvoudig je eigen website maken (afbeelding: Webnode)

Toch heeft het ook een groot nadeel: Het is, vergeleken met de andere opties en systemen, relatief duur. Daar tegenover staat dan weer dat je vaak goede en snelle support krijgt.

Voorbeelden & Prijzen

Dit zijn enkele Nederlandse website builders:

Zoals eerder gezegd hebben website builders veel voordelen, maar ook een groot nadeel, namelijk de prijs. Bij de meeste neem je een abonnement af, van de grootte van je website. Vaak kost je website ongeveer €120 per jaar.

WordPress

Een gratis optie is WordPress. WordPress is een populair open source programma, waar 28% van alle webites op draaien. WordPress is begonnen als een gratis blogprogramma, maar nu werken ook grote bedrijven met het programma. Ook mijn website is gemaakt met WordPress.

WordPress is een gratis systeem waarmee je je simpel en goedkoop eigen website kunt maken
WordPress is een gratis systeem waarmee je je simpel en goedkoop eigen website kunt maken (afbeelding: Pixabay)

Hoewel WordPress zelf gratis is, heb je wel hosting en een domeinnaam nodig. Deze kun je kopen bij zogeheten hostingbedrijven. Dit zijn enkele van die hostingbedrijven:

Prijzen

Naast hosting en domeinnamen kun je bij WordPress ook thema’s en plugins kopen, zodat je website nóg beter en mooier wordt. Ervan uitgaande dat je dit niet doet, kost een website bij een hostingbedrijf ongeveer €10 per jaar.

Programmeren

Met WordPress en website builders kun je veel websites maken, maar er zijn websites met functies die niet mogelijk zijn met deze twee. Dan kun je je website zelf gaan programmeren.

WordPress en website builders zijn ook ooit geprogrammeerd door programmeurs, en zij hebben een mooie en gebruiksvriendelijke beheerdersomgeving gemaakt.

Het coderen van je eigen website geeft je oneindig veel mogelijkheden
Het coderen van je eigen website geeft je oneindig veel mogelijkheden (afbeelding: Pixabay)

Met programmeren heb je dus oneindig veel mogelijkheden, maar er is ook een nadeel: De prijs. Omdat iedere website uniek is, kun je niet een systeem maken en die altijd gebruiken. Daarom is een website laten programmeren vergeleken met WordPress heel duur. Maar als je een specifiek systeem wilt dat niet met WordPress of website builders te maken is, heb je geen keus.

Ik heb al drie jaar ervaring met het maken van websites, en heb alle benodigde kennis in huis om ingewikkelde websites te maken. Je kunt hier meer over mij lezen of mij inhuren.

Conclusie

Je hebt dus drie opties om je website te (laten) maken. Als je ergens niet uitkomt, kun je mij altijd contacteren, en dan kijk ik of ik je kan helpen. Succes met je website!

-->